Politikat e Qëndrueshmërisë

Përkushtimi Ynë

INTRAMA është e përkushtuar në një përpjekje të vazhdueshme për të ndjekur dhe promovuar praktikat e mira të qëndrueshmërisë, për të zvogëluar gjurmët mjedisore të të gjitha aktiviteteve tona dhe për të ndihmuar klientët dhe partnerët tanë të bëjnë të njëjtën gjë.

Angazhimi ynë i ngulitur në kulturën tonë të korporatave dhe i bazuar në parimin kryesor të zhvillimit të qëndrueshëm është i përfshirë në të gjithë vendimmarrjet tona ekonomike, mjedisore dhe sociale.

 

Përgjegjësia Jonë

Si një kompani që ofron zgjidhje të plotë për paketimin për industrinë ushqimore dhe prodhuesi më i madh i paketimit të shumë-shtresore në Bullgari, në INTRAMA ne e marrim seriozisht zhvillimin e qëndrueshëm afatgjatë.

Nga burimi në prodhim, INTRAMA po mban në mend qëndrueshmërinë dhe mbrojtjen e mjedisit. Ne preferojmë të punojmë me furnitorë të certifikuar dhe priremi të rivlerësojmë furnitorët të cilët nuk përputhen me politikën tonë të qëndrueshme.

Ne përdorim vetëm letër të certifikuar nga FSC në prodhimin tonë të etiketave që garanton ekuilibrin midis aspekteve ekologjike, sociale dhe ekonomike.

Për prodhimin e paketimit me shtresa, ne punojmë vetëm me rrëshirë më të përparuar teknologjikisht duke na lejuar të prodhojmë me cilësi të lartë me filma fleksibël të zvogëluar të gjurmës mjedisore.

Fabrika jonë e re për prodhimin dhe shtypjen e paketimeve fleksibël është ndër më modernet në Ballkan, duke përfshirë pajisje teknike të gjeneratës së fundit dhe sisteme gjithëpërfshirëse mjedisore për të maksimizuar efikasitetin dhe minimizuar burimet e përdorura.

 

Afrimi 4C ndaj përgjegjësisë

E gjitha bie në besimin tonë se të jesh një kompani e përgjegjshme do të thotë të bësh mirë për klientët, vendin, komunitetin dhe klimën.

 

Programi ynë: Redukto për një përdorim më të mirë të planetit
                                                                                   

Në mënyrë që të ndihmojmë klientët tanë të paketimit fleksibël për të zvogëluar gjurmët e tyre mjedisore, ne kemi hartuar një program të qëndrueshmërisë  “REDUCE FOR A BETTER PLANET USE”.

 

Programi ynë i qëndrueshmërisë është rezultat i hulumtimit dhe analizës intensive të tendencave të tregut, nevojave të klientëve dhe ndikimit të faktorëve politikë, ekonomikë, social-kulturorë, teknologjikë, juridikë dhe mjedisorë.

Si pjesë e nismës globale SAVE FOOD që synon të parandalojë mbeturinat ushqimore, objektivi afatgjatë i programit tonë të qëndrueshmërisë është të zgjasim jetëgjatësinë në raft të produkteve ushqimore me ndikim minimal në mjedis.

Në afat të shkurtër REDUKTO PER NJE PERDORIM ME TE MIRE TE PLANETIT mbështet klientët tanë për të krijuar një portofol më të qëndrueshëm të produkteve në kontekstin e qëllimeve të qëndrueshmërisë të përcaktuara nga BE për një ekonomi rrethore dhe uljen e mbeturinave.

Procesi i gjendjes inxhinierike të filmave fleksibël të paketimit për programin tonë REDUKTO PER NJE PERDORIM ME TE MIRE TE PLANETIT ka kaluar në një numër fazash. Rezultati aktual është filmi më i hollë me një shtresë të lartë me 11 shtresa të petëzuara me anti-mjegull të disponueshëm në treg në mbarë botën.

Filmi ultra i hollë i 35 mikronëve të INTRAMA është i përshtatshëm për teknologji të ndryshme të paketimit dhe të gjitha llojet e produkteve që kërkojnë paketim me mbrojtje.

Rezultati i një programi të zbatuar me sukses matet nga një këndvështrim ekonomik, mjedisor dhe social. Me miratimin e një instrumentariumi të zhvilluar për programin klientët tanë, nga njëra anë, arrijnë procese paketimi me kosto efektive me gjurmë të zvogëluar të mjedisit dhe nga ana tjetër garantojnë të njëjtën jetëgjatësi për produktet e tyre.

 

Ju lutemi shkarkoni programin tonë të qëndrueshmërisë këtu.

Vetë dokumenti është një udhëzues gjithëpërfshirës, por edhe një motor diskutimi për të çuar qëndrueshmërinë përpara në të ardhmen.

Në INTRAMA jemi shumë dakord me fjalën e urtë “Ne nuk e trashëgojmë Tokën nga paraardhësit tanë; ne e huazojmë atë nga fëmijët tanë. "