Historia

1993 - Themelimi i INTRAMA Services GmbH në Berlin, Gjermani dhe hedhjen e themeleve të INTRAMA Group. Aktualisht INTRAMA Services GmbH është e bazuar në Bremen dhe është pronar i të gjitha kompanive në Grup.

1994 - Themelimi i INTRAMA Invest në Dobrich, Bullgari.

1995 - Pjesëmarrja e parë në Panairin Ndërkombëtar Teknik në Plovdiv. Makina e parë e shitur.

1997 - Hapja e zyrës së parë rajonale në Lovech, Bullgari.

1997  2000 - Ndërtimi i strukturës rajonale të shitjeve dhe servisit në Bullgari

2001 - Themelimi i INTRAMA DOOEL në Maqedoni, Strumicë

2004 - Menaxhimi i INTRAMA është zhvendosur nga Dobriç në Sofje.

           - INTRAMA fillon prodhimi i filmave dhe qeseve për paketimin vakum. Në një punëtori të vogël në Asenovgrad vihet në veprim makineria e parë me tre shtresa për filmat e tubave nga 70 në 250 mm. Instalimi është projektuar dhe mbledhur nga punonjësit e INTRAMA dhe me mbështetjen e ekspertëve lokalë. Në prodhimin në Asenovgrad përfshihen gjithsej 5 punonjës.

2005  - Hapja e zyres së re INTRAMA në Sofje, German. Ndërtesa e re përfshin një sektor të zyrës, depo, logjistikë dhe objekte prodhimin me një sipërfaqe totale prej 5415m2.

2006 - Prodhimi i filmave dhe qeseve është në rritje dhe është një tjetër makineri me 3-shtresa film tub nga 200 në 500 mm.

            - Eksporti i parë i filmave dhe qeseve tashmë është bërë - Maqedonia është vendi i parë në Europë ku INTRAMA eksporton produktet e saj.

2007  - Prodhimi i filmave dhe qeseve është lëvizur nga Asenovgrad në ndërtesën e re të prodhimit në Plovdiv.

            - Themelimi i INTRAMA S.R.L. Rumune në Timishoara

2008 – Instalimi  i makinerise të tretë me tre shtresa për filmin e tubave nga 200 në 500 mm. Të gjitha aktivitetet e lidhura me prodhimin e filmave dhe pouches janë të përqendruara në Plovdiv.

         - Krijimi i një kompanie të re në grup - INTRAMA Protek EOOD me aktivitet kryesor të prodhimit të filmave dhe qeseve për paketim vakum.

2009 - Departamenti i Ndërtuesit të INTRAMA-s fillon përpunimin e një prototipi për makinerinë e paketimit termoformues. Prototipi i kaloi me sukses të gjitha testet e nevojshme dhe është gati për fillimin e saj në tregun Bullgar.

2010 - Shitja e parë e makinës paketuese termoformuese INTRAMA Pioneer në Bullgari.

          -  Instalimi i makinës së printimit të gjeneratës së fundit GALLUS me aftësi të printimit flexo me 7 ngjyra dhe aplikim të fletëve të ftohta. Shtypja e etiketave vetë-ngjitëse tashmë është pjesë e gamës së produkteve të kompanisë.

2011 - Eksporti i parë i makinës paketuese Thermoforming të bërë nga INTRAMA realizohet në Maqedoni

2013 - Shitja e parë e linjës paketuese termoformuese nën brendin INTRAMA Accent

           - Themelimi i INTRAMA Kosova shpk në Kosovë

           - Disa muaj më vonë është themeluar INTRAMA SRB në Serbi.

2014 - Instalimi i makinerisë të katërt për film me 5 shtresa për paketim vakum. Kreu i nxjerrjes blihet sipas Programit Operacional "Inovacioni dhe Konkurrenca" në Fondin Evropian të Zhvillimit Rajonal.

           - INTRAMA fillon prodhimin e filmit të poshtëm me 10 shtresa për makineritë e paketimit termoformues.

           - INTRAMA bën eksportin e saj të parë të filmave dhe pouches për paketim vakum jashtë Evropës - në Afrikën e Jugut.

           - INTRAMA DOOEL, Maqedonia bën një hapje zyrtare të ndërtesës së saj të re në Strumicë.

2015 - Instalimi i makinerisë të pestë të filmit me 3 shtresa nga 200 në 500 mm në Plovdiv.

2016 - INTRAMA hedh themelet e fabrikës së re për prodhimin e paketimit fleksibël në Zonën Ekonomike të Trakisë në Plovdiv. Do të ketë ndërtim të prodhimit, logjistikës, depo dhe zyra administrative në sipërfaqe prej 13 217 m2. Shuma e investimeve të planifikuar është rreth 20 milionë leva dhe do të ofrojë rreth 110 vende pune.

         - Fillimi i prodhimit të pajisjes së automatizuar të ngarkimit BELUGA

2017 - Themelimi i INTRAMA Albania shpk në Shqipëri

         - INTRAMA investon në një makinë të re flexo-printing për etiketat. Si rezultat i këtij investimi, INTRAMA ofron shtypjen flexo me 8 ngjyra të etiketave në rrotullime me kushte më të shkurtra të shpërndarjes.

Aktualisht - Në INTRAMA punojnë mbi 236 punonjës. Ne kemi krijuar me sukses ekipin tonë, strukturën e korporatës dhe objektet e prodhimit. Ne kemi punuar shumë tashmë për më shumë se 25 vjet dhe vazhdojmë të ecim përpara.