iCombi® Pro

 

 

Уредите iCombi® Pro поставуваат нови стандарди во термичката обработка на храната. Тие се пофлексибилни и со високи перформанси од кој било од нивните претходници. Систем за готвење кој ја крие вистинската интелигенција и не само што подготвува беспрекорни оброци, туку ја подигнува границата на нови и несомнени нивоа.
Нема ништо полесно од постигнување кулинарски ремек-дела со iCombi® Pro. Со него не треба да ги знаете и поставувате идеалната температура, влажност или брзина на воздухот, како и постојано да ги следите и прилагодувате. Само поставете го посакуваниот резултат.
iCombi® Pro обезбедува и одржува идеални услови во комората за готвење. Автоматски ги прилагодува влажноста, моќноста на вентилаторот и температурата. Благодарение на неговата интелигенција, динамично одговара на вашите барања и ја следи секоја промена. Автоматски ги прилагодува поставките и секогаш го постигнува посакуваниот резултат. Со исклучителна ефикасност, ја препознава големината и количината на наполнетиот производ, размислува перспективно и знае како оптимално да подготви јадење. Учи од вашите навики и преференции и комуницира со вас. Обезбедува целосна слобода и сигурност за да ги постигнете вашите цели.
Новиот оперативен концепт ве води низ производниот процес со визуелни слики, логични работни чекори и јасни, интерактивни инструкции.
Заборавете на апаратите за готвење кои трошат простор како што се шпорети, печки за конвекција, тави, котлиња, скари, пареа итн. Оставете го iCombi® Pro да ја заврши работата. На површина помала од 1 м2 можете да подготвите месо, риба, живина, зеленчук и печива и многу повеќе.

  

iCombi Pro обезбедува високи перформанси благодарение на вградените интелигентни асистенти. Со моќна циркулација на воздухот и дехидрација, iDensityControl® генерира 50% поголема продуктивност со околу 10% помалку време за готвење. Исто така, обезбедува повторливост на постигнатите резултати, дури и во индустриски количини, со што се минимизира отпадот и употребата на суровини. iDensityControl® се грижи за оптимална дистрибуција на климата во комората и ја користи точната количина на енергија онаму каде што е потребно. Интуитивниот работен концепт обезбедува највисоко ниво на поддршка и екстремно мали шанси за грешки.

 

iCookingSuite е ефикасен, едноставен и сигурен паметен асистент за готвење кој го поддржува постигнувањето на вашите индивидуални цели. Следете ги без компромиси. iCombi Pro континуирано ја проверува состојбата на храната во однос на посакуваниот резултат, повторно го пресметува процесот на готвење и интелигентно ги прилагодува параметрите. Доколку е потребно, можете да се префрлите од индивидуално на мешано готвење.

iCombi Pro ги регулира параметрите за готвење за да можете истовремено да ги готвите производите. Дали сте се предомислиле во лет и сакате поинаков резултат? Влезете во процесот на готвење и променете го саканиот резултат. iCombi® Pro оптимално ќе ги регулира климата и времето. Резултатот останува импресивен секој пат и може да се репродуцира во секое време. Без разлика кој управува со системот за готвење.

 

Комплексното и динамично производство бара едноставни решенија. Заштедете ги логистичките трошоци, оптимизирајте го производството и минимизирајте ги трошоците за персоналот додека го одржувате истиот одличен квалитет. Уживајте во кујната на иднината - тивко и без конфликти.

Познатиот стрес во кујната, брзањето да се подготви се во исто време и на време веќе се историја. Сега се грижи iCombi® Pro со iProductionManager. Едноставно додадете го садот на екранот (до 2 производи по ред) и ќе ви покаже што друго можете да готвите во исто време. Треба само да наведете дали сакате да готвите за време или за енергетска ефикасност. Системот ќе ја следи секоја линија поединечно, така што времето за готвење интелигентно се прилагодува според количината и посакуваниот резултат. Вие одлучувате дали сакате храната да почне да се готви во исто време или да заврши со готвењето на производите во исто време. Во секој случај, iCombi Pro ќе ви каже кога нешто треба да влезе или излезе од комората за готвење - et voilà, храната е подготвена!

 

Работа вo Combi-Steamer режим

Полуавтоматски метод на работа кој ги комбинира повеќето методи за готвење што се користат во индустриските кујни - опционална употреба на пареа и топол воздух, поединечно, последователно или во комбинација.

 - Заситена свежа пареа во температурен опсег помеѓу 30°C и 130°C

 - Конвекција од 30°C до 300°C

 - Комбинирано готвење (конвекција + пареа) од 30°C до 300°C

 

Интелигентен систем за самочистење и одржување што обезбедува брилијантна чистота. Не би ни погодиле дека вашиот апарат работи напорно со часови. Печењето на скара или пржењето големи количини храна ќе остави тврдоглави дамки зад себе. Ова обично значи дека вашиот апарат не може веднаш да се користи за подготовка на други јадења. Со iCombi® Pro ги немате овие ограничувања. Имате супер брзо средно чистење, за само 12 минути. И кога станува збор за хигиена без проблеми на крајот од денот, iCombi Pro ќе ви каже точно колку е валкан. Вие одлучувате дали ќе извршите еко или стандардно чистење со бигор. Дури и ноќе и со до 50% помалку искористен детергент. Секогаш хигиенски чисти и користејќи препарати без фосфати. iCombi® Pro може да ги запомни вашите преференци и следниот пат ќе ја означи соодветната програма за чистење.

 

ConnectedCooking®

Моќната и безбедна мрежна апликација од RATIONAL која ви овозможува секогаш да ги држите работите под контрола. ConnectedCooking® е бесплатна апликација и со неа добивате безбеден пристап до облак просторот. iCombi® Pro има можност за далечински пристап. Можете да го поврзете iCombi Pro со ConnectedCooking преку Wi-Fi интерфејсот, кој е дел од неговата стандардна опрема. Можете да прелистувате и испраќате нова програма со детален рецепт до избраните или до сите ваши уреди за готвење регистрирани на мрежата. Без разлика каде се наоѓаат. Можете да ја следите и анализирате употребата на различните апарати. Сето ова е достапно и преку вашиот паметен телефон. Барате инспирација? Токму таму е најбогатата база на податоци за рецепти од целиот свет. Надградба на софтвер? Уредите iCombi® Pro лесно се ажурираат со притискање на копче. Преземањето HACCP податоци повторно е на само еден допир.

Исто така, доколку сакате, можете да го поставите iCombi® Pro да се поврзе директно со вашиот сервисен партнер и, во случај на потреба, тој самиот да контактира со конкретната доверлива RATIONAL услуга, со јасни информации за проблемот.

Економски ефект

Резултатите и бројките зборуваат сами за себе. iCombi® Pro не само што готви паметно, туку и заштедува паметно. Во споредба со другите печки со масовна конвекција на пазарот, троши до 18% помалку енергија, ги намалува трошоците за суровини до 15% и има потреба од околу 40% помалку време за обработка.

Ако сè уште немате конвекциона печка во вашата кујна, можете да заштедите многу повеќе енергија, суровини и работно време. До 95% помалку масти и повеќе од 30% слободен простор.

 

Безбедно користење

• Употреба на детергенти без фосфати, во форма на таблети (цврсти детергенти) за оптимална безбедност при работа.
Вградена USB порта за HACCP пренос на податоци, ажурирање софтвер или поврзување со дополнителна сонда.

• Безбедносни ограничувачи на температурата на грејачите и генераторот на пареа.
• VDE е одобрен за работа без надзор
• Максимална висина на највисокото ниво на готвење 1,60 m. (5¼ стапки), кога се користи оригиналниот држач на единицата.
• Вентилатор со интегриран систем за сопирање
• Лесно отворање и затворање на вратата
• Вратата на комората за готвење е тројно застаклена со облога што рефлектира топлина, намалувајќи ги трошоците за енергија за 10%.
• LED осветлување со можност за сигнализација на секоја поединечна полица, заштедува енергија и обезбедува максимална видливост на производите во комората за готвење

Експлоатация

• Самоучење - автоматски се прилагодува во зависност од моменталната употреба
MyDisplay - Самоконфигурација, оперативен приказ специфичен за корисникот (слики, текст, итн.)
• 10,1" TFT дисплеј во боја и екран на допир со јасни симболи за лесно ракување
• Апликациите и корисничките прирачници може да се повикаат на екранот за тековните дејства
• Wi-Fi интерфејс без надворешна антена и можност за управување и контрола на процесите преку мобилен уред или компјутер.

 

Чистење, одржување и оперативна безбедност

• Систем за автоматско чистење и одржување на комората за готвење и генератор на пареа, кои работат независно од притисокот на доводот
• 9 програми за автоматско чистење без потреба од надзор и грижа. Ноќно чистење. Супер брз циклус за средно чистење - само 12 минути.
• Автоматско испирање и отстранување бигор на генераторот на пареа
• Означување на фазата на чистење и количеството детергент во однос на нивото на контаминација
• Систем за самодијагностика со автоматско укажување на пораките на екранот
• Функција за автоматско тестирање за активна проверка на функциите на уредот

 

Kарактеристики:

• Мултисензорска сонда со шест мерни точки и автоматска корекција на грешка во случај на неправилно поставување. Способност за комбинирање и истовремено користење до 3 температурни сонди со повеќе сензори.
• Управување со климата - влажноста се мери, прилагодува и регулира во рок од еден процент (1%). Вистинската влажност во комората за готвење може да се постави и да се гледа/пријави на контролната табла
• Индивидуално програмирање до 1200 програми за готвење, секоја со до 12 чекори
• Навлажнување варира во три фази од 30°C - 260°C на топол воздух или комбинација
• USB интерфејс
• Удобен и интуитивен контролен панел со икони, кој дава детални информации за процесите за време на готвењето.
• Генератор на пареа со високи перформанси на свежа пареа и со систем за автоматско отстранување бигор
• 5 брзини на вентилатор, програмабилни

• Интегриран систем за екстракција на маснотии, без дополнителни филтри и нема потреба од одржување
• Работа без омекнувачи на вода и без дополнителни уреди за отстранување бигор
• Функција за брзо ладење на камерата
• Автоматско прилагодување на местото на инсталација (надморска височина, клима, итн.)
• Вратата на апаратот има тројна стаклена плоча со вентилација одзади
Растојание помеѓу водилките - 68 mm (за моделот XS - 47 mm)
• Тело и комора изработени од нерѓосувачки челик DIN 1.4301
Степен на заштита од влага - IPX5
• Надолжно поставување на послужавници и додатоци
• Одделен електромагнетниот вентил за мека и топла вода до 30°C