INTRAMA ja доби највисоката можна класа “АА+” од BRCGS

Задоволство ни е да објавиме дека ИНТРАМА ја постигна највисоката можна оценка „AA+“ за време на првата ненајавена ревизија на компанијата на Британскиот малопродажен конзорциум Глобалниот стандард за безбедност на храната (BRCGS).

 

Разликата е во плусот!

 

Поради нашата посветеност на одржување на висок професионализам, во комбинација со нагон за постигнување високи цели и амбиции, избравме да подлежиме на ненајавена ревизија на нашето производство и печатење на флексибилно пакување во високотехнолошката фабрика во близина на Пловдив, Бугарија.

 

Компаниите кои учествуваат во ненајавената BRCGS ревизија избираат да бидат оспорени на највисоко ниво, потврдено со знакот плус на крајот од резултатот. Ревизорот може да пристигне во компанијата во секое време по одреден датум, така што секој треба да биде подготвен во секое време.

 

Обемот на одобрението на ИНТРАМА за меѓународно признат сертификат за висок квалитет и хигиена е применлив за производство преку воздушно ко-истиснување, флекс печатење, повеќеслојна ламинираност (без растворувачи), сечење и конверзија во кеси или ролна повеќеслојна флексибилни филмови од PP, PA, PE и EVOH со висока, средна или ниска бариера за контакт со храна, козметика и пакување за домаќинството.

 

Постигнатиот резултат ни дава доверба да продолжиме да се фокусираме на задоволството на клиентите, долгорочното партнерство, успешната соработка и висококвалитетното и хигиенско производство.

 

За BRCGS:

 

Британскиот малопродажен конзорциум (BRC) е организација основана од британски трговци на мало. BRC објавува семејство на стандарди за безбедност на храната наречени BRC Global Standards, со цел да ги наведе критериумите за квалитет, безбедност и оперативни работи за да се осигура дека производителите обезбедуваат највисоко ниво на заштита за крајниот потрошувач.