INTRAMA го обнови својот BRCGS сертификат

ИНТРАМА го обнови својот сертификат BRCGS и повторно ја доби највисоката можна класа „АА“ за производство и печатење на флексибилни паковки и материјали за пакување во високотехнолошката фабрика во близина на Пловдив, Бугарија.

Стандардот BRC за пакување и материјали за пакување е добро познат како еден од најстрогите во светот и им дава доверба на клиентите за способноста и компетентноста на производителите. Ова е првиот стандард признат од Глобалната иницијатива за безбедност на храната.

Обемот на одобрението на ИНТРАМА за меѓународно признат сертификат за висок квалитет и хигиена е применлив за производство преку воздушно ко-истиснување, флекс печатење, повеќеслојна ламинираност (без растворувачи), сечење и конверзија во кеси или ролна повеќеслојна флексибилни филмови од PP, PA, PE и EVOH со висока, средна или ниска бариера за контакт со храна, козметика и пакување за домаќинството.

 

За BRCGS:

 Британскиот малопродажен конзорциум (BRC) е организација основана од британски трговци на мало. BRC објавува семејство на стандарди за безбедност на храната наречени BRC Global Standards, со цел да ги наведе критериумите за квалитет, безбедност и оперативни работи за да се осигура дека производителите обезбедуваат највисоко ниво на заштита за крајниот потрошувач.